Homepage > Arrangements > Music Datasheet

"Part of Your World"

ALGEMENE INFORMATIE
Titel Part of your world (uit: The Little Mermaid)
ComponistA. Menken (arr: F.G.J. Absil)
Instrumen.Harmonieorkest (Symfonisch blaasorkest)
Datum23 Juli 2001
Duur3'00
StijlBallad (solo voor Altsaxofoon)
ToonsoortBb - Db
Maatsoort2/2
Aantal maten82
Tempo60 BPM
Graad2

BEZETTING / ORKESTSTEMMEN

A musical score excerpt
  • Piccolo, Fluit 1-2-3, Hobo, Fagot, Eb Klarinet, Bb Klarinet 1-2-3, BasKlarinet;
  • Altsaxofoon 1-2 (Solo voor Altsaxofoon 1), Tenorsaxofoon 1-2, Baritonsaxofoon;
  • Hoorn in F 1-2-3-(4), Trompet 1-2-3, Trombone 1-2-3-(4), Bariton 1-2, Tuba;
  • Gitaar, Keyboard, Contrabas (Akoestische Bas) of Basgitaar, Drums;
  • Pauken, Slagwerk (2 spelers: hangend bekken op statief, triangel), Mallets (glockenspiel, vibrafoon).

BESCHRIJVING EN TIPS VOOR DE UITVOERING

Het lied Part of your world van Alan Menken stamt uit de Disney productie The Little Mermaid. Het is een lyrisch stuk, oorspronkelijk gearrangeerd voor vrouwelijke zangstem en theaterorkest. Hier is het opnieuw gearrangeerd als een eenvoudige ballad (tempo 60 BPM) voor blaasorkest, met een lead partij voor de solo altsaxofoon (zie het begin van het hoofdthema, vanaf m. 9).

De begeleiding bevat een prominente rol voor drie 'kronkelende' fluiten, die de zeegolven uitbeelden (als achtergrond voor de zeemeermin). Alle andere stemmen blijven eenvoudig en op het tweede of derde plan (laat de klarinetten niet over de fluiten domineren; gebruik zonodig een enkele speler per stem). Als extra effect is er een partij voor split keyboard, waarbij de rechterhand strijkerslijnen speelt (lange, aangehouden tonen), terwijl de linkerhand een harppartij neerzet (zie de openingsmaten). Speel dit arrangement met veel rubato en bewaak de ondersteuning voor de solist. Werk toe naar een climax in m. 41-48. De saxofoon lead wordt in m. 49-56 onderbroken door een koperkoraal, met een harmonische zijsprong van Bb naar Db.

Er zijn niet-essentiële partijen voor hobo, fagot, 4de hoorn, 4de trombone (bastrombone) en akoestische bas. Dat maakt het stuk geschikt voor het repertoire van een beginnend orkest. Gebruik dit stuk om de solist op altsaxofoon in het zonnetje te zetten!